Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πραγματοποιήθηκε τηνΤετάρτη, 20 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με το σχολείο, αυτό που είχαμε υποσχεθεί, όταν παρουσιάσαμε τη διοργάνωση του Χριστουγεννιάτικου bazaar του Συλλόγου μας, ότι μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και ότι τα παιδιά μας θα έχουν ενεργή συμμετοχή σε αυτή τη δράση.

 

Σήμερα, λοιπόν, η πέμπτη τάξη του σχολείου μας, συνοδευόμενη από αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου και τη διευθύντρια του σχολείου, επισκέφθηκε τον Παιδικό Σταθμό “Χελιδονάκια” του φιλανθρωπικού σωματείου “Ιωάννης Χρυσόστομος” καθώς και το 1ο Ειδικό Σχολείο Λάρισας για παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές.

 

Στο παιδικό σταθμό παραδώσαμε, όπως ευγενικά μας ζητήθηκε από τη διοίκηση του ιδρύματος, το σύνολο των τροφίμων που μαζέψαμε κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου bazaar καθώς και είδη πρώτης ανάγκης και γραφική ύλη. Τα παιδιά μας φιλοξενήθηκαν στους χώρους του παιδικού σταθμού, ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τις δράσεις του ιδρύματος. Έκαναν ερωτήσεις για το έργο του φιλανθρωπικού σωματείου και στο τέλος, μέσα σε ένα υπέροχο κλίμα αγάπης, τραγούδησαν τα κάλαντα.

 

Στη συνέχεια έγινε η επίσκεψη στο 1ο Ειδικό Σχολείο Λάρισας. Στο σχολείο παραδώσαμε είδη πρώτης ανάγκης και γραφική ύλη όπως με χαρά μας υπέδειξε η διοίκηση του σχολείου, καθώς αυτά τα είδη είχαν μεγάλη ανάγκη. Τα παιδιά μας επισκέφθηκαν αίθουσες του σχολείου, ώστε να δουν τις ιδιαιτερότητες της διαδικασίας μάθησης που υπάρχουν και τραγούδησαν τα κάλαντα μαζί με τα παιδιά του 1ου Ειδικού Σχολείου.

 

Η συμμετοχή της πέμπτης δημοτικού στη φιλανθρωπική αυτή προσπάθεια είναι συγκινητική και αντιπροσωπεύει το υψηλό πνεύμα αλληλεγγύης που χαρακτηρίζει την κοινότητά μας. Τα παιδιά συμμετείχαν με χαρά και έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον για τα φιλανθρωπικά ιδρύματα και το έργο τους. Θεωρούμε ότι με τη δράση αυτή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων τα παιδιά διδάσκονται την αξία της αλληλοβοήθειας και της κοινωνικής ανιδιοτέλειας. Με αυτή την κίνηση, αναδεικνύεται το νόημα της παιδείας ως μέσου προώθησης της ευαισθητοποίησης και της ενεργού συμμετοχής στην κοινωνία.

 

Για άλλη μια φορά θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά κάθε άτομο που συνέβαλε με τον τρόπο του, είτε παρέχοντας τρόφιμα είτε στηρίζοντας το Bazaar, στην επιτυχία της δράσης μας. Η αγάπη και η αλληλεγγύη σας, καθιστούν δυνατή την υλοποίηση τέτοιων πρωτοβουλιών και ενισχύουν την αίσθηση μιας ενωμένης κοινότητας που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Σας ευχαριστούμε για τη συνεισφορά σας στην επιτυχία αυτής της φιλανθρωπικής προσπάθειας. Συνεχίζουμε…

Μοιραστείτε το άρθρο

Άλλα νέα του Συλλόγου