Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ και χρήση απινιδωτή. Δράση του Συλλόγου

𝝙𝝦𝝖𝝨𝝜 𝝩𝝤𝝪 𝝨𝝪𝝠𝝠𝝤𝝘𝝤𝝪 · 𝝨𝝚𝝡𝝞𝝢𝝖𝝦𝝞𝝤 𝝟𝝖𝝦𝝥𝝖 𝝟𝝖𝝞 𝝬𝝦𝝜𝝨𝝜 𝝖𝝥𝝞𝝢𝝞𝝙𝝮𝝩𝝜

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου μας, διοργάνωσε σήμερα ένα σημαντικό σεμινάριο για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση απινιδωτή, ειδικά για τους μαθητές της πέμπτης και έκτης δημοτικού.

 

Το σεμινάριο διεξήχθη από τον εξαίρετο καρδιολόγο, κ. Χαράλαμπο Παρίση, ο οποίος με την εξειδικευμένη του γνώση και την εμπειρία του, κατάφερε να μεταδώσει στα παιδιά πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες που μπορούν να σώσουν ζωές.

 

Η εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα πρώτων βοηθειών είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς όχι μόνο ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους σε κρίσιμες καταστάσεις, αλλά και καλλιεργεί το αίσθημα της ευθύνης και της αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους τους. Οι μαθητές μας έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά, μαθαίνοντας πώς να εκτελούν θωρακικές συμπιέσεις και να χρησιμοποιούν έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή (AED).

 

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να ενισχύσει τη φιλοσοφία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ασφαλούς και υποστηρικτικού περιβάλλοντος για όλα τα παιδιά. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι γνώσεις που αποκόμισαν οι μαθητές μας σήμερα, θα είναι ανεκτίμητες και ενδέχεται κάποτε να κάνουν τη διαφορά σε μια κρίσιμη στιγμή.

 

𝝚𝝪𝝬𝝖𝝦𝝞𝝨𝝩𝝜𝝦𝝞𝝤 𝝥𝝦𝝤𝝨 𝝩𝝤𝝢 𝝞𝝖𝝩𝝦𝝤 𝝟𝝖𝝦𝝙𝝞𝝤𝝠𝝤𝝘𝝤 𝝬𝝖𝝦𝝖𝝠𝝖𝝡𝝥𝝤 𝝥𝝖𝝦𝝞𝝨𝝜

 

Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και γενικότερα της σχολικής μας κοινότητας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον εξαίρετο ιατρό καρδιολόγο κ. Χαράλαμπο Παρίση για την αφοσίωση και την εξαιρετική του παρουσίαση στο σημερινό σεμινάριο. Ο τρόπος παρουσίασης της ΚΑΡΠΑ όχι μόνο έδωσε στους μαθητές μας τη γνώση και την αυτοπεποίθηση να ανταποκριθούν σε έκτακτες ανάγκες, αλλά και ενίσχυσε τη σημασία της πρόληψης και της προετοιμασίας.

 

Ευχαριστούμε τον κύριο Παρίση, για τη ανεκτίμητη συμβολή του και είμαστε ευγνώμονες για τον χρόνο που αφιέρωσε για τα παιδιά μας. Ευελπιστούμε να έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε ξανά στο μέλλον για την προώθηση τόσο σημαντικών εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών.

 

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Άλλα νέα του Συλλόγου